top of page
  • Obrázek autoraKome Klub

Co vás čeká v SOBOTU 15.7.2023?

Začněme popořadě. Jelikož nás čeká pět různých distancí.



TIOT

TIOT byl poprvé uskutečněn v roce 2022. Jednalo se o otevřený trénink pro ultra nadšence a IRONMANY, kterým jsou krátké distance málo a nebo jsou to sportovci, kteří si chtějí zkusit něco víc, než jen závod na kraších distancích...

Plavání: 3600 m v rybníku Tajch, okruhy se plavou na levou ruku a jednotlivá kola počítá rozhodčí na vodě.

Silniční kolo: letošní rok byl navýšen počet kilometrů na 218 a celkový výstup v metrech se bude pohybovat kolem 4600m. Cyklistická část TIOT vede v krásném proměnlivém prostředí, táhlé kopce a rychlé sjezdy, skoro bez rovin.

Běžecká část: 44 kilometrů poctivého běhu na různých površích. Kombinace lesních cest, asfaltu a neupravených stezek je třešničkou na dortu. Závodníci se dostanou například k Čedičovému lomu Jindřichovice, a skalnímu útvaru Rotavské varhany.

DEPO: výhodou našeho závodu je fakt, že závodníci neustále zdolávají okruhy, tedy se vždy ukáží v depu a pokračují dále na trať. V depu mají možnost servisu kol nebo doplnění stravy.

SUPPORT závodníků je důležitý (není povinný), má přístup pouze do depa, kde se může starat o svého závodníka. Může tak připravovat jídlo nebo servisovat kolo.




HERO

První terénní půlželezňák v ČR. Vytvoření závodu bylo výzvou nejen pro pořadatele ale také pro samotné účastníky! Jedná se prozatím o nejtěžší terénní triatlon na dlouhé distanci, který lze v ČR absolvovat a to za rozumné startovné, ve kterém nechybí nic oproti dražším závodům podobného rázu.

Plavání: 1900 m v okruzích.

Horské kolo: 72 kilometrů poctivý bajkeřiny. Nahoru, dolu, technické sekce, strmé výjezdy. Tratě jsou vytvořeny tak, aby vás zavedli na místa dávno zapomenutá a tak se může stát, že budete projíždět bývalými osadami, které jsou již zaniklé.

Běh: 22 kilometrů krosového běhu. Zde není nic zadarmo a rozhodně si sáhnete na dno své psychiky!

DEPO: výhodou našeho závodu je fakt, že závodníci neustále zdolávají okruhy, tedy se vždy ukáží v depu a pokračují dále na trať. V depu mají možnost servisu kol nebo doplnění stravy.

SUPPORT závodníků je důležitý (není povinný), má přístup pouze do depa, kde se může starat o svého závodníka. Může tak připravovat jídlo nebo servisovat kolo.



LONG

LONG je rychlý ale přesto těžký závod na XTERRA distancích, tady se na startu potkávají TOP závodníci z Čech a ciziny s hobby závodníky!

Plavání: 1200 metrů v okruzích pro dospělé a 800 metrů pro juniory/ky.

Horské kolo: 28 kilometrů pro dospělé a 14 kilometrů pro juniory/ky. Trasa je stejná jako pro závod HERO. Tedy se budete potkávat a my víme, že mezi závodníky HERO a LONG panuje perfektní nálada a obě tyto skupiny si mezi sebou fandí!

Běh: 8 kilometrů toho nejhoršího, co tě může potkat. Brody, strmé výběhy a technický seběh.

DEPO: výhodou našeho závodu je fakt, že závodníci neustále zdolávají okruhy, tedy se vždy ukáží v prostoru centra závodu. Fanoušci tak mají neustále přehled o aktuálním dění na trati.



ČASOVÉ LIMITY:

jsou nastaveny tak, aby v konečném důsledku neohrozili bezpečnost závodníků na tratích s ohledem na aktivitu lesní zvěře. Navíc chceme dopřát klid lesu!

  • TIOT: od 5:00 do 21:00

  • HERO: od 6:30 do 19:30

  • LONG: od 12:00 - bez časového omezení pro dokončení



CELODENNÍ PROGRAM:

Sobota nabídne celodenní program pro veřejnost a doprovody sportovců.

  • Moderátor David Cihlář opět všechny provede závodem od 8:00 do večerních hodin.

  • Masérka Kačka Poláčková nabídne masáže nejen pro sportovce, ale i volně příchozí. Cena jedné masáže v trvání 20minut je 200,-Kč.

  • Dj, který bude celým dnem bavit fanoušky a následně večer rozjede Afterparty bude Rosťa Juren, můžete ho znát například ze závodu SP CITY TRIATHLON KARLOVY VARY... Afterparty se bude konat od 18:00 do 22:00. (upřesníme)

  • Catering. Aktuálně řešíme ale víme, že bude opět v TOP kvalitě!

AFTERMOVIE:

Letošní rok jsme si připravili novinku. Veškeré záběry budou natočené dronem. Vsázíme tak na naprosto ojedinělý projekt, který jsme prozatím na triatlonových závodech ještě neviděli.

O video se postará Michal Šenk .



FOTOGALERIE:

Honza Trnec Trnka neodmyslitelně patří k závodu již od prvního ročníku a my jsme velice rádi za jeho služby. Honza je hobby fotograf s perfektním okem pro zachycení vašich výkonů!

136 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page