top of page
  • Obrázek autoraKome Klub

Dvojnásobný KRÁL HERO, Jarda Soldátek v rozhovoru.



2x Králem HERO Šindel cup, krásná bilance. Počítal jsi s tím, nebo to bylo spíše překvapení?

Do každého závodu jdu s tím, že ho vyhraju. Problémem je, že málokdy se to podaří, takže každé vítězství považuji za zázrak.


V roce 2022 jsi v cílovém prostoru poklekl a požádal svou přítelkyni Péťu o ruku, jak probíhala příprava?

No nejdřív jsem vybíral místo a tvůj závod mi přišel ideální, ačkoliv jsou romantičtější místa, tak jsem tam měl rodiče, které to neskutečně dojalo, mám to profesionálně nahrané od kamerana závodu, a trochu jsem doufal, že se bude konat zázrak a požádám Péťu o ruku po tom co jako první protnu cílovou pásku. No a pak jsem ještě vlastními silami vyráběl prstýnek, který mi táta dal chvilku před cílem. Byl to jediný člověk, který věděl co mám v plánu.


Vím, že žijete v Brně, jak se v okolí Brna dá připravit na závod jako je HERO?

Tak, že už jsem ho 2x vyhrál :D


Přejděme k závodu, ať trochu odhalíme lidem co je čeká!

Plavání na okruhy, na co myslíš?

Ten Merle to je ....., kdo to kdy viděl lézt do vody v půl 7 ráno.. Od druhého okruhu: Měl bys plávat, měl bys plávat, plávat, plávat. Od čtvrtého okruhu: podaří se mi někomu dát okruh ve vodě?


DEPO, co se ti na něm líbí a co by jsi v něm rád viděl letos?

Líbí se mi vysoký stojan na kola, to nebývá pravidlem. Jinak tam během závodu strávím tak minutu a půl, takže se velké kochání depem nekoná.


Cyklistika, v roce 2022 byla více méně suchá, tedy se podle mě jelo lépe, ale řekni ostatním co je čeká, ať si mohou udělat obrázek.

Byla rychlejší, ale ne jednodušší. Popsal bych to tak, že na závodníky čekají prudké stojky, hravé sjezdy, křeče a krásný a hluboký krušnohorský les, kde nikdo neuslyší jejich zoufalý řev. A tento balíček je v 5 okruzích :)


Běh, podle mě patří k těm těžším v triatlonových závodech v ČR, jak to vidíš ty?

Fyzicky je to pro mě, jako prabídného běžce, masakr, Hlavně po tom kole, ale psychicky je to fajn, sice vím, že mě čekají ty brutální kopce do kterých se jde po čtyřech, ale mnohem lepší než nekonečná rovina a při probíhání kolem lomu člověk na všechny útrapy zapomene. Tak na 10 sekund.


Co vnímáš jako plus v našem zázemí, co se ti líbí?

Domácí atmosféru, parkoviště 100m od závodu, všechno ostatní v okruhu do 20m. Klidné prostředí v blízkosti horského lesa, daleko od ruchu měst.


Jak by jsi zhodnotil Šindel cup jako závod? Bez ohledu na to, že se známe :D , hoď sem i nějaká negativa, ať se máme proč zlepšovat!

400km tam a 400km zpátky po 4 v řadě.. To asi řekne víc než jak bych to dokázal popsat. Po tom roce na blátě mi tam chybělo mytí kol, loni si to nějak nevybavím, možná to nebylo třeba. A víš co by bylo super, takové ty lehátka co bývají před stánkama :D



Jardo DÍKY! Těšíme se na tebe v Šindelové! Není zač, Kubo. Taky se těším :)
48 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page