top of page
  • Obrázek autoraKome Klub

Šindel cup 2023, překonaná minulost.

Šindel cup již neodmyslitelně patří k sportovním akcím v okruhu měst Rotava, Kraslice a obci Šindelová.

Především pak v Šindelové se o akci mluví už začátkem června, kdy se obyvatelé zajímají o to, kdy opět bude tento triatlon.

Pravdou je to, že jsme zprvu hledali vhodný termín a až poslední dva roky jsme se pevně usadili na druhém/třetím týdnu v červenci (podle data, aby vycházelo na víkend)...


After video

Kamera, střih: Michal Šenk a Jakub Hrnčiřík


PŘÍPRAVY:

Klasické přípravy k závodu probíhají již po skončení závodu. Jedná se spíše o menší kosmetické věci, aby se to naše krásné prostředí opět mohlo pyšnit parádní fazónou! Chápej, je nutný přebarvit všechny značky, aby to v Šindelové nebylo jak na kolotoči a je nutný uklidit ten bordel, co po nás zůstává, přece jen si chceme tu přírodu zachovat takovou, jaká je, krásná!


Během roku pak ladíme (Já + Barča) dotace, finance, dary pro vítěze a zajištění bezpečnosti závodu!

Těsně před Šindel cup se věnujeme drobnostem, který dělají závod závodem, tedy:

  • reklamy do depa

  • brána

  • vlajky

  • ploty

  • kajak a čluny

  • a mnoho dalšího

jedná se spíš o internetový boj s časem a tlačíme na sponzory, aby vše přišlo v čas!

3 dny před závodem pak jezdíme lesy, křížem krážem a značíme, tvoříme koridory a v neposlední řadě řešíme přesné umístění depa + zázemí.


ZÁVOD:

Za celý víkend se uskuteční celkem pět závodů. TIOT, HERO, LONG, DĚTSKÝ DUATHLON a HOBBY.

Každý ze závodů je specifický! Pojďme si je představit.



TIOT: silniční Ironman distance v kopcích, lesích a nádherné krajině! Je to závod, na kterej nepřijede masa, proč? Protože je těžkej nejen na převýšení, ale hlavně není u velkého města a prozatím se netěší popularitě jako jiné závody tohoto druhu. Prostě si musíme počkat, až se to rozkřikne! Nicméně TIOT si zaslouží své místo mezi extrémními dlouhými triatlony!

Jen si to vem: 3,9km plavání, 182km silniční kolo s převýšením kolem 3700 metrů a finální běh cca 45km s převýšením kolem 1070 metrů!



HERO: terénní půlželezňák, dost vostrej závod na to, aby ti pocuchal tělo! Trasa je zde stejná se závodem LONG. Ptáš se proč? Protože je to pro nás bezpečnější a máme tak dokonalý přehled o situaci na trati tohoto závodu. Navíc byl tento závod historicky první terénní 1/2IM v Čechách a to zaslouženě!

Tratě jsou těžké pro svou vzdálenost! 1,9km plavání, 72km horské kolo s převýšením kolem 1975 metrů a následný běh na 22km s převýšením kolem 376 metrů. Trať obsahuje technické sekce, dlouhé výjezdy a pro letošní rok i delší sjezd po asfaltu (bohužel jsme nemohli jinak).



LONG:

Triatlon tvořený triatlonisty. To je ta správná věta, vystihující LONG! Jasně, jedná se o tratě na kterých jsem pravidelně trénoval a trénuji (pokud je čas)... Jak jsem psal, trasy jsou stejné jako pro HERO a tím pádem nemusím vysvětlovat vo co de!

Závod pro rychlíky, profíky a hlavně taky pro ty, kteří si dali terénní triatlon jako výzvu!

1,2km plavání, 28km horského kola a 8km závěrečného běhu. Nic pro slečinky, pokud ti jde o sáhnutí si na dno svých sil!



DĚTSKÝ DUATHLON:

Připraveno pro děti a dorost. Věkové kategorie se pohybujou okolo rybníka a je na ně vidět skoro celou dobu, co závod probíhá! No není to parádní?

Baví nás děti, to jak jdou do závodu natěšení a v cíli se obejmou s rodiči! To jak jim zdravě rodiče fandí a ty nejmenší třeba i doprovázejí při jejich výkonech!

Tratě nejsou těžké, připravené tak, aby je daná věkovka zvládla! Prostě nejlepší zahájení nedělního dne plné úsměvů, radosti a velkolepých soubojů! Letos s maskotem, Sobíkem KILPI!



HOBBY:

Aaaaa je to tu! Závod pro každého. Neříkám, že je trať úplná placka, ale koho by to taky bavilo. Jedná se o závod pro širokou veřejnost s lehčí porcí distancí: 0,2km plavání, 12km horského kola a 1,5km běhu. Tady se může lehce stát, že se na startu vedle sebe sejdou bývalý Elitní závodníci a absolutní novicové v triatlonu. Pestrá škála lidí a zkušeností s triatlonem!


NENÍ POCHYB

Každý rok si říkáme, zda ten uskutečněnej ročník stál za to?

Teprve s odstupem času, když je vše uklizeno, vyčištěno a vyřešeno, víme, že to za to stojí! Baví nás zapojení Vás závodníků, především nás těší reporty, které se k nám dostávají!

Nemusí se vždy jednat o velkolepé pochvaly nebo samá superlativa. Máme rádi i vaše připomínky a postřehy, které nám pomáhají zlepšit celý závod!

Není pochyb o tom, že závod roste, nejen co do počtu závodníků, ale také do svého jména a za to nemůžeme my, za to můžete VY! Jen díky vám se o Šindel cup terénní triatlon mluví po celých Čechách!



PODĚKOVÁNÍ:

Dovolte mi, abych upřednostnil pár lidí, kteří se aktivně zapojují do pomoci se závodem (jistě to chápete)...

Barča Merle - účetní správa závodu, papírování, registrace, příprava cen a x dalších věcí!

Jaromír Kohout - vysečení tratí, doprava veškerého materiálu a celková pomoc při realizaci!

Petr Merle - finanční podpora závodu - prize money, pomoc s realizací!

Karel a Kuba Vyletovi - realizace závodu, příprava a úklid tratí!

Tomáš Studeník - čtyřkolka, rychlá spojka a kluk co je neustále při ruce!

Kuba a Hanča Odlovi - pomoc při realizaci.

Honza a Zuzka Děbnárovi s Pepou a Jančou - vyladění depa, podpora závodu a realizace.

Nikola Janáčková - kontrola tratí, doznačení tratí a neustálá pomoc při realizaci

Jirka Jiroušek - kontrola tratí, příprava tratí a realizace. Nesmím zapomenout, ten Sobík KILPI, to byl Jirka!

Tomáš Masopust - rozhodčí ČTA pro LONG, realizace

Rodiny Kohoutovi a Merleovi - podpora závodu, realizace, hlídání dětí :)

Barča Herren a Míra Brill - pomoc při realizaci

Jura Sýkora - alias Lorenc, podpora závodu

Michal Šenk - dron, video

Jakub Hrnčiřík - video, střih, kamera

Jan Trnec Trnka - hlavní fotograf závodu

Petr Kozumplík - catering


Dále děkujeme jmenovitě:

Dita Ševčíková, Vendulka Praská, Pavel Praský, Michal Dvořák, Rodina Dvořákových, Adam Hendrych, Viki Marinková, Michal Havlíček, Čert a Janča Vorlíčková + Matýsek, Luděk Šamberger, Petr Studeník, Štípkovi, Sali s Luckou, Frýďovi, Račků, Hance Kružíkové a dalším lidem, kteří jsou se závodem spojeni a byli jeho součástí!



HORSKÉ SLUŽBĚ - pod vedením Míry Račka

TJ BANÍK KRÁSNO

KOME SPORT



CO BUDE DÁL?

Jak jsem již psal v úvodu, opět se nám podařilo vytvořit závod, který překonal svůj předchozí ročník! To samozřejmě neznamená, že se nechceme posouvat dál a zlepšovat zlepšené!

V dalším roce bychom rádi opět zlepšili depo, zlepšili bezpečnost průjezdu závodníku v prostoru asfaltové roviny (mezi depem a rybníkem) - primárně na dětské závody.

Dále pracujeme na rozšíření webu do anglického jazyka (Oliver Tonder), zlepšení občerstvení během závodu pro TIOT / HERO / LONG, zlepšení značení (i když letos bylo v tak husté míře, že se nešlo ztratit), zlepšit závěr okruhu pro HERO a LONG (aby vymizel asfalt). Prostě zlepšit vše, co bude v našich silách!


FULL MOVIE:

Kamera, střih: Michal Šenk a Jakub Hrnčiřík

Finální střih: Jakub Merle


DĚKUJEME ZA PŘÍZEŇ A VAŠÍ ÚČAST!

NEOFICIÁLNÍ TERMÍN 8.ročníku ŠINDEL CUP: 13.-14.7.2024.


S pozdravem, Kuba Merle - ředitel závodu Šindel cup!



FOTOGALERIE:






311 zobrazení1 komentář

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page